Review detaliat

Code Review

Definitie:
"Making mistakes is human and we are human" => din cauza asta avem nevoie sa ne revizuim din cand in cand munca. Din experienta va spun ca in cod apar cele mai multe defecte de obicei intr-un proiect software (cam 40 % din total). Si tot din experienta va spun ca fara un codereview bun aceste erori ajung la client in proportie de 20%.
Regulile de code review se pot stabili in interiorul companiei dar si adoptand regulile MISRA (http://www.misra.org.uk/).

Cel mai bine este sa se adopte in prima faza regulile MISRA iar apoi regulile particulare din interiorul companiei.
In primul "release" codereview-ul TREBUIE executat de catre o persoana foarte experimentata urmand in detaliu regulile si urmand firul procesului de la specificatii pana la implementare si integrarea in sistem.

Pentru o pagina A4 de cod printat in general se petrece in medie intre 30 min. si o ora de citire si intrelegere logica a codului. Deci e nevoie de mult timp dar merita , erorile gasite se vor elimina din primul sample iar in continuare clientul va avea un produs pe gustul lui.

Codereview-ul merita efortul , va spun din experienta nu e doar o chestie teoretica citita prin cartile de specialitate.

Codereview-ul se poate face si de catre o firma specializata cu oameni foarte experimentati dar asta costa.

Cel mai bine sa fie facut "in house" si in detaliu.

Succes.

Etichete

Afișați mai multe

Arhiva

Afișați mai multe