Sursa de tensiune liniară (bazat pe LM317) - cu transformator TS 70/16 (16.6 V / 2 A) - (9)

In sfârșit am reușit sa termin sursa de tensiune folosind transformatorul TS 70/16 (16.6 V / 2 A). PCB-ul sursei arata ca in imaginea de mai jos:
Am folosit pentru redresare o piesa integrata, nu mai folosesc diode separate pentru ca mi se pare mai simplu sa realizez PCB-ul folosind un integrat. În rest toate celelalte piese sunt la fel cu o mica deosebire sunt alese sa reziste la un curent de pana la 2 A. Folosesc ambele ieșiri ale transformatorului, una scoate 8 V ca in imaginea de mai jos.






În imaginea de mai jos se poate vedea poziționare surselor în cutie. Cea din dreapta este cu transformator TEZ10/D230/12-12V iar cea din dreapta este cea noua.

A doua ieșire, care este și reglabila, poate scoate maxim 20.9 V și minim 1.1 V, asa cum se vede în imaginea de mai jos. As fi tare curios să verific tensiunea de ieșire cu un osciloscop dar din păcate nu se poate în momentul acesta. Sper ca în curând sa fac rost și de un osciloscop. Tensiunea pare foarte stabilă și cred că se poate folosi fără probleme la orice ECU cu consum de pana în 2 A.

Schema electronică de bază pentru ieșirea a doua este reprezentată în imaginea de mai jos:

În următoare fază a proiectului o să conectez afișorul de tensiune, dar la acesta mai am de calibrat software-ul. Apoi o să montez toate plăcile în cutie și aș fi pregătit să trec la următorul proiect.
Seria de articole pe aceasta tema o puteți găsi aici : Sursa de tensiune liniară (bazat pe LM317) .
Sper ca articolele acestea sunt de folos cuiva ...
O seara plăcută tuturor!

Etichete

Afișați mai multe

Arhiva

Afișați mai multe