Programe si applicatii web pentru versionare

Am facut o lista cu cele mai folosite si mai performante programe pentru versionare si managementul proiectelor:

1. Git este un sistem de control al versiunii distribuit gratuit și open source proiectat să gestioneze totul, de la proiecte mici până la foarte mari, cu viteză și eficiență. Git este ușor de învățat și are o amprentă minusculă, cu performanță fulger. Acesta scoate în evidență instrumentele SCM precum Subversion, CVS, Perforce și ClearCase cu funcții cum ar fi ramificația locală ieftină, zonele de așteptare convenabile și mai multe fluxuri de lucru.

2. Mercurial SCM - Mercurial este un instrument gratuit de gestionare a sursei de control al surselor. Efectuează eficient proiecte de orice dimensiune și oferă o interfață ușoară și intuitivă.

3. Plastic SCM  este un sistem de control al versiunilor care vă va ajuta să dezvoltați noi caracteristici în paralel, să vă distribuiți, să îmbinați în timp și să nu stricati niciodată vreun build. Ideal pentru proiecte mari distribuite.

4. Helix Core este o platformă de control și colaborare pentru versiunea industrială care suportă fluxuri flexibile de lucru. Helix Core elimină complexitatea dezvoltării de produse pe scară largă și distribuită - permițându-vă să construiți mai rapid produse protejând în același timp IP-ul dvs.

5. Subversion este un sistem de control al versiunii open source. Fondată în 2000 de CollabNet, Inc., proiectul Subversion și software-ul au cunoscut un succes incredibil în ultimul deceniu. Subversion s-a bucurat și continuă să se bucure de adoptarea pe scară largă atât în arena open source, cât și în lumea corporațiilor.

6. AWS CodeCommit este un serviciu de control al surselor complet gestionat care găzduiește repositories securizate bazate pe Git. Ea facilitează colaborarea echipelor într-un ecosistem sigur și foarte scalabil. CodeCommit elimină necesitatea de a utiliza propriul sistem de control al surselor sau vă faceți griji în legătură cu scalarea infrastructurii sale. Aveți posibilitatea să utilizați CodeCommit pentru a stoca în siguranță orice de la codul sursă la fișiere binare și funcționează perfect cu instrumentele existente Git.

7. Kiln e un sistem de control al versiunilor bazat pe Git și Mercurial, care ofera găzduirea codului sursă utilizate de peste 20.000 de echipe de dezvoltare software pentru a-și gestiona codul, a îmbunătăți calitatea cu recenzii de cod, a organiza proiecte, a urmări schimbările și a colabora.

8. IBM Rational ClearCase este o soluție profesionala de gestionare a configurației software care oferă control al versiunii, gestionarea spațiului de lucru, suport pentru dezvoltare paralelă și construirea auditului.

9. AccuRev este un instrument de gestionare a configurației software care abordează medii complexe de dezvoltare paralelă și distribuită cu arhitectura bazată pe flux, pentru a accelera procesul de dezvoltare și pentru a îmbunătăți reutilizarea surselor.

10. ArX este un sistem de control al versiunii (VCS), cum ar fi CVS, Subversion sau arc GNU. Administrează "arhive" (colecții de fișiere), cum ar fi fișiere de cod sursă pentru un proiect software. Acesta urmărește istoricul fiecărui fișier, împreună cu schimbarea comentariilor, etichetelor de versiune, forks și sucursale etc. Poate stoca fișiere și documente de orice fel, dar cele mai mari beneficii sunt cu fișiere text, mai degrabă decât fișiere binare.


Etichete

Afișați mai multe

Arhiva

Afișați mai multe