Evolio Aria Mini review

Tableta Evolio Aria mini Wifi si GPS este un gadget ce are un procesor dual core la 1.5 GHz și un ecran IPS de 8 inchi. Am achiziționat de curând un dispozitiv de acest gen cu gândul să plec într-o excursie și doream un GPS inclus, plus posibilitatea să mai intru pe net. Tableta rulează Android Jelly Bean v4.1.1 și este livrată cu un pachet de soft-uri foarte folosite cum ar fi KingSoftOffice, Presa online, Magazin Play, Navigare GPS, Google Chrome, EvoBook reader, Explorer Android etc... Practic este un computer în toată regula. Se poate conecta la orice televizor sau monitor ce dispune de un conector HDMI pentru că tableta are o ieșire mini HDMI. Poți să citești, să te joci, să vizionezi filme, să editezi text, să faci poze, să faci surf pe net, să ți un jurnal, să asculți muzică etc..

Specificațiile producătorului:
- Sistem Operare Android 4.1 Jelly Bean
- Procesor Rockchip RK3066
- Model procesor Dual Core
- Frecventa Procesor 1,5 GHz
- Tip Ecran IPS Capacitiv Multitouch
- Diagonala Ecran 8 inch
- Rezoluție Ecran 1024 x 768 px
- Dimensiuni 199 x 154 x 9,5 mm; 460 g
- Camera front 0,3 Mpx; back 2 Mpx
- Memorie interna 8 GB
- Memorie RAM 1 GB
- Memorie externa MicroSD pana la 32 GB
- Baterie 4500 mAh
- Conexiuni Bluetooth, Wi Fi
- GPS Receptor GPS
- Porturi Jack, Micro USB, Mini HDMI
- Multimedia Redare Audio, Redare Foto, Redare Video

Ce găsești în cutie:
- Încărcător
- Cablu adaptor de la micro USB la USB
- Cablu de date USB
- Tableta :)
- Certificat de garanție. Are garanție 5 ani.



Încărcător:
- Input: 100 - 240 V curent alternativ
- Output: 5 Volți - 2 Amperi
- Conector încărcător 2.3 mm

Conectori si slot-uri:
- Iesire mini HDMI
- Iesire audio mufa jack 3.5 mm pentru căști sau boxe
- Slot micro SD, recomand un card de 16 GB
- Iesire micro USB
- Conector pentru încărcător


Imagini cu cablurile si conectorii:


Dimensiunile constructive pe care le-am măsurat cu mânuța mea cu șublerul din dotare:
- Lățime : 154.1 mm
- Lungime: 204.1 mm
- Grosime: 10.1 mm

Dimensiuni ecran:
- Lățime: 123 mm
- Lungime: 162 mm
- Diagonala: 203,5 mm(8,01181102 inches)

Greutate: 468 grame

Notă de ținut cont: Măsurătorile sunt destul de exacte însă au totuși o marjă de eroare de 0.02 mm datorită șublerului. Măsurătorile date de producător nu prea corespund cu ce am măsurat eu.

Experiența și primele impresii
După aproape o săptămână de utilizare pot să spun că sunt destul de mulțumit de tabletă. Navigarea este fluenta, fără lag, funcționează orice joc actual disponibil pentru tablete cu android.
Acum vreo câteva luni am utilizat un iPad și cred că Evolio Aria Mini se apropie destul de mult de experiența dată de iPad. Se mișcă foarte bine, nu se blochează și până acum nu s-a resetat niciodată. Ecranul este luminos și contrar altor review-uri eu consider că unghiurile de vizualizare sunt printre cele mai bune de pe piață. Aria Mini dispune de un display multi touch capacitiv format 4:3 și o rezoluție de 1024 x 768 pixeli. Display-ul este bazat pe tehnologia IPS (In-plane switching)


Design
La design eu consider că nu stă prea bine. Carcasa e total necorespunzătoare pentru că are prea multe muchii drepte. Camera foto de pe spate este un pic ieșită. În momentul în care o așezi pe o suprafață plană se v-a propti în camera foto și dacă apeși ușor pe colțul stânga jos sau dreapta sus tableta va pendula ușor ceea ce nu e prea plăcut. Spun că designul e făcut după ureche și datorită faptului că se încălzește destul de tare în parte de jos. Practic tableta nu are un sistem de disipare a căldurii ce vine de la CPU și GPU (sper că nu se încălzește bateria !!!). Ar fi prins bine niște mici fante pe muchia de jos din dreapta pe unde să se evacueze căldura. Dar o să fie foarte bună la iarnă să îmi încălzesc mâinile :) .

Performanțe
Nu am rulat nici un benchmark ci doar am preluat datele de aici.
Zice cam așa:
"... scorul lui Aria Mini a fost de 2901 puncte. Tableta a mai înregistrat 4410 puncte în Quadrant şi 1420 în Vellamo, în cadrul testului HTML5. În testul Metal din Vellamo scorul atins este de 444 puncte."
Are performanțe foarte bune datorită procesorului dual core de 1.5 Ghz și acest lucru se simte în funcționare.

Bateria
Tableta se descarcă destul de repede dacă ecranul este setat la maxim (1 - 2 ore). În schimb se va descarcă foarte încet dacă luminozitatea este setată la minim (4 - 5 ore). Jocurile de asemenea consumă foarte repede bateria. Browsing-ul, cititul de cărți în format electronic sau editare de texte consumă destul de puțin. Per total dacă se setează o luminozitate minimă bateria tine minim 3 - 4 ore, ceea ce este rezonabil. Ca și GPS în mașină recomand conectarea permanentă la încărcător pentru că bateria se consumă destul de repede și o să te trezești în mijlocul unui mare oraș ... fără localizare prin GPS.

GPS-ul

Tableta vine cu un soft preinstalat dar acest soft funcționează doar dacă conexiunea la internet este activă. A trebuit să îmi instalez un program ce poate fi folosit offline. Actualizarea poziției se face destul de bine. Am o singură obiecție, datorită faptului că în trafic e destul de mult zgomot câteodată nu o aud pe fătuca care îmi spune în ce direcție să virez. Cred că asta ține și de software-ul pe care l-am instalat.


Concluzie
Pro:
- Performanțe foarte bune
- Display bun
- Experiență de navigare foarte bună
- GPS
- Rulează orice program sau joc disponibil pentru Android
- Bateria ține destul de mult
- Prețul este foarte bun - recomand să cumperi de pe emag.ro
Contra:
- Designul este cam nereușit
- Se încălzește în partea din spate jos
- Carcasa este din plastic
- Camera de pe spate este de doar 2 MP
- Greutatea e destul de mare 468 g (fiica mea de 4 ani se cam chinuie să o manipuleze)

Concluzia finală: Eu personal recomand această tabletă.

O zi bună tuturor!

Etichete

Afișați mai multe

Arhiva

Afișați mai multe