Editoare simple de cod și text

1. Notepad++ este extrem de popular, parțial pentru că este gratuit și licențiat cu licență GPL. Și mai mult decât atât, este simplu. Începătorii și veteranii pot obține tot ce au nevoie de la el. Este adesea menționat în postările blogărilor ca o opțiune excelentă pentru cineva care tocmai a intrat în editare de cod și ar putea fi copleșit de mediul oferit de Sublime sau Atom. Notepad++ este o opțiune minunată, simplă, nu doar pentru începători, ci pentru dezvoltatori la orice nivel. O mulțime de profesioniști care utilizează Notepad++ zilnic, deoarece este ușor de folosit, eficienț și face ceea ce trebuie să facă.

2. Atom, un proiect inițiat de Github, este unul dintre editoarele de cod si text premium. Atom este complet gratuit, open source și foarte personalizabil. Construit în jurul unui nucleu minim de bază, Atom vine cu mai multe pachete specifice limbajului, iar pachetele de extensie au explodat de-a lungul anilor de când editorul a fost lansat pentru prima dată. Atom este la fel de robust pe cât trebuie să fie, iar dacă editorul nu face ceva de care aveți nevoie, puteți crea această caracteristică.

3. Nano e un editor ultra light si foarte eficient. Se foloseste mai mult in Unix si Linux, dar se poate utiliza si in Windows.

4.GNU Emacs Un editor extensibil, personalizabil, open source - și multe altele.
Caracteristicile GNU Emacs includ:
- Moduri de editare bazate pe conținut, inclusiv colorarea sintaxelor, pentru multe tipuri de fișiere.
- Documentație completă integrată, inclusiv un tutorial pentru utilizatorii noi.
- Suport complet Unicode pentru aproape toate caracterele și limbile Pământului.
- Foarte personalizabil, folosind codul Emacs Lisp sau o interfață grafică.
- Un ecosistem complet de funcționalități, dincolo de editarea textului, inclusiv un planificator de proiect, poștă și cititor de știri, interfață de depanare, calendar și multe altele.

- Un packaging system pentru descărcarea și instalarea extensiilor.
EmacsHumor

5. Vim - editorul de text omniprezent. Vim este un editor de text extrem de configurabil pentru crearea și modificarea eficientă a oricărui tip de text. Acesta este inclus ca "vi" cu majoritatea sistemelor UNIX și cu sistemul de operare Apple OS X. Vim este stabil ca o rocă și este în continuă dezvoltat pentru a deveni și mai bun. Printre caracteristicile sale se numără:
- Persistent si multi-nivel
- Sistem extensiv de pluginuri
- Suport pentru sute de limbaje de programare și formate de fișiere
- căutare puternică și înlocuire
- se integrează cu multe instrumente
ViHumor

6. Notepad - Aplicație simplă Notepad pentru editarea simpla de text si cod.

7. PSPad este un editor de cod freeware pentru sistemele de operare Microsoft Windows, util pentru persoanele care:
- lucrați cu diverse limbaje programare
- sintaxa evidențiată în codul sursă
- au nevoie de un instrument mic, cu comenzi simple și capabilitățile unui editor de cod puternic
- caută un instrument care să se ocupe de textul simplu
- doriți să economisiți timp - PSPad oferă funcții de formatare a textului
- aveți nevoie de un instrument care oferă capabilități de extensie a utilizatorului
- doresc să economisiți bani și să aveți în continuare funcționalitatea produselor profesionale, deoarece PSPad este gratuit în scopuri comerciale și guvernamentale

8. Komodo Edit este un editor simplu dar în același timp puternic.
Dacă aveți nevoie de mai multe funcții profesionale, cum ar fi depanarea, testarea unității, refactorizarea codului, profilarea codului și integrarea cu alte tehnologii (sisteme de control al versiunilor, Gulp, Grunt, PhoneGap, Docker, Vagrant etc.) atunci Komodo IDE este soluția pentru dvs.

9. SciTE este un Editor de text bazat pe SCIntilla. Inițial a fost construit pentru a demonstra Scintilla, dar a devenit un editor de text foarte simplu si util, cu facilități pentru construirea și editarea codului sursa. Este folosit pentru joburi simple.

10. Brackets este un editor de text ușor, dar puternic și modern care se poate folosi pentru editarea codului html , css si java script. 

11. https://platformio.org/ care este bazat pe Microsoft Visual Studio IDE

Lista completă de editoare o găsiți pe wiki

Etichete

Afișați mai multe

Arhiva

Afișați mai multe