Treceți la conținutul principal

Electronic basics - Ohm's Law

For many conductors of electricity, the electric current which will flow through them is directly proportional to the voltage applied to them. When a microscopic view of Ohm's law is taken, it is found to depend upon the fact that the drift velocity of charges through the material is proportional to the electric field in the conductor. The ratio of voltage to current is called the resistance, and if the ratio is constant over a wide range of voltages, the material is said to be an "ohmic" material. If the material can be characterized by such a resistance, then the current can be predicted from the relationship:
Electric current = Voltage / Resistance

Comentarii

Postări populare

La mare 2019

Sursa de tensiune liniară (bazat pe LM317) (1)

Pentru proiectele mele am nevoie de o sursă de tensiune liniară reglabilă și am decis să construiesc una. Am căutat pe net alte proiecte de același gen și am găsit aici. Schema de principiu e cam aceeași doar că am rearanjat altfel totul pentru a folosit transformatorul pe care îl am.
Am creeat schema electronică și schema PCB cu Express PCB pe care le găsiți mai jos:
 - Schema  PCB
 - Schema electronică

În principiu am folosit un transformator TEZ10/D230/12-12V - Transformator: încapsulat; 10VA; 230VAC; 12V; 12V; Montare: PCB. Acest transformator are două ieșiri pe care urmează să le folosesc una pentru afișorul de tensiune și una pentru sursa în sine. Apoi am folosit o punte redresoare și un stabilizator de tensiune LM317.
 Placa arată cam așa:Placa e gata în proporție de 50%. Mai am de lipit piesele pentru stabilizatorul de tensiune pentru afișorul de tensiune. Apoi trebuie să montez totul într-o cutie specială.
Am testat ce am lipit până acum și funcționează chiar bine,…

AUTOSAR(1) Prezentare generală

AUTOSAR (Automative Open Architecture System) este un standard de dezvoltare a software-ului cu versiuni deschise, pentru, dar fără a se limita la, unitatea electronică de control pentru automobile (ECU).

AUTOSAR oferă o structură stratificată de sus în jos a software-ului cu relația dintre componentele software.

Arhitectura în straturi a AUTOSAR poate fi împărțită în software-ul de bază (BSW), Runtime Environment (RTE) și stratul de aplicație / componentă software.

Nivelul de bază software poate fi subdivizat în continuare în stratul de abstractizare microcontroler (MCAL), stratul de abstracție ECU, stratul de servicii și stratul driverului complex de dispozitive (CDD).


Micro-controlerul Abstraction Layer (MCAL) este cel mai mic strat din arhitectura AUTOSAR stratificat și comunică direct cu hardware-ul. Responsabilitatea sa principală este de a face stratul de deasupra acestuia independent de hardware. Acesta găzduiește driverele de nivel scăzut ale microcontrolerului.Suprafața de …