Mini proiect (40) - Cum se interpretează datele de la un senzor în Home Assistant

Cum se interpretează datele de la un senzor în Home Assistant

În articolul de azi am realizat ce am promis în articolul precedent la secțiunea Todo. În prima etapă am avut ceva de furcă cu design-ul pentru cutiuțe și "potrivirea" componentelor electronice înăuntrul lor ... e o nouă artă nu altceva, dar cu un pic de forță brută s-a rezolvat înghesuirea lor. Iar apoi am configurat Home Assistant pentru afișarea stării ferestrei .. vezi mai jos. 

Treabă bună.

 Componente:

Cutiuțe:

Cutiuța pentru senzorul de fereastră deschisă:




Cutiuța pentru Open MQTT gateway:


 

Ambele cutiuțe sunt disponibile pe thingiverse.


Configurarea Home Assistant: 

In File Editor am adauga configurarea de mai jos pentru re-maparea valorilor 5 si 9 pentru afișarea in Overview textului Open sau Closed.


După ce am salvat configurația și am repornit Home Assistant, în editorul pentru Card cofiguration am adăugat acum încă un entity "Window State", care este textul corespunzator pentru fereastră deschisă sau fereastră închisă:
            

Iar in card o să se afișeze ca în imaginea de mai jos:


 
Documentatie proiect:


Afiliere eMag: 

Linkurile de la secțiunea "Componente" conțin adresa mea de afiliere la eMag.ro, iar dacă cumperi folosind aceste linkuri vei susține blogul meu. 

Mulțumesc! 

eMag Genius:
Hai și tu în Genius! Abonează-te la Genius 12 luni și primești beneficii premium și 20 lei card cadou eMAG. Profită acum! eMag Genius

 
Pentru întrebari și/sau consultanță tehnică vă stau la dispozitie pe blog sau pe email simedruflorin@automatic-house.ro. O seară/zi plăcută tuturor !

Etichete

Afișați mai multe

Arhiva

Afișați mai multe