Instalație pentru irigat plantele de apartament cu un releu și un ESP32 cu OpenMQTTGateway, și integrat în Home Assistant (2) - Demonstrație practică

Instalație pentru irigat plantele de apartament cu un releu și un ESP32 cu OpenMQTTGateway, și integrat în Home Assistant  (2) - Demonstrație practică

Azi am reușit să fac un test cu instalația pentru irigat plantele de apartament prezentată în articolul precedent, iar în filmulețul de mai jos se observă modul în care funcționează pompa și picăturile de apă ajunse la cele două plante.

Recapitulare din articoul precedent

Pentru acest proiect am folosit controllerul ESP32, un releu cu un canal de 5V și o priză cu protectie antiumezeală. Releul l-am înghesuit în carcasa prizei, iar controllerul l-am montat în carcasa pentru ESP32 proiectată și imprimată de mine la imprimanta 3D.Controlerul l-am programat folosind platformIO cu proiectul OpenMQTTGateway, care l-am configurat pentru ZactuatorONOFF, iar pe pinul GPIO23 am conectat releul. Astfel din Home Assistant am disponibilă interfața (semnalul actuatorONOFF) de control pentru acest releu. În Home assistant am realizat și o mică automatizare pentru activarea instalației la o oră presetată.  

Pe lângă asta a trebuit să-mi printez și un reductor pentru furtunul (14.5 mm) care vine de la pompă și conectează furtunul (5.5mm) care duce apa la plante.

Componente:

Configurare Home Assistant

Am schimbat un pic automatizarea... astfel acum țin cont și de temperatura din balcon măsurată cu senzorul SI7021/SHT21/HTU21, 
 

 
și activez pompa pentru un minut iar apoi opresc pompa . Acum am pus trigger pe oră (7:30 PM), cu condiția să existe conectivitate cu releul , și să fie OFF, iar temperatura să fie peste 20 grade Celsius. Acțiunile de pornire pompă  » delay » oprire pompă sunt sencvențiale într-o singură automatizare. 
 
 Am rulat automatizare și de pe telefon și merge brici. Automatizarea în format YAML este prezentată mai jos:
Treabă bună!

Documentatie proiect

Afiliere eMag:

Linkurile de la secțiunea "Componente" conțin adresa mea de afiliere la eMag.ro, iar dacă cumperi folosind aceste linkuri vei susține blogul meu. Mulțumesc! 

eMag Genius:
Hai și tu în Genius! Abonează-te la Genius 12 luni și primești beneficii premium și 20 lei card cadou eMAG. Profită acum! eMag Genius

Mulțumesc pentru atenție!

Pentru întrebari și/sau consultanță tehnică vă stau la dispozitie pe blog mai jos în secțiunea de comentarii sau pe email simedruflorin@automatic-house.ro. O zi și seară plăcută tuturor ! 


Back to top of page